The site is designed by Fototone and built by Jorik Heins at Marketingman.nl. Special thanks to Froukje Cleton for shaping the copy.

 

Some observations and what came by on internet:

. Image and image concept of Fototone helps creative agency to win pitch competition. The competition was for an international seven-language book.
"The greatness of The Netherlands as a small country" is enlarged by de image concept in placing the story in the extraordinary Dutch landscape.
Our horizon is 'Neerlands-pride'. Fototone love to work with it and delivers the trump card to the international setting with this.

. I'm happy to have met my youth friend from Java last year in Rome after 40 years (oeps!). I'm very proud he become an inspiring architect with art projects. Eko Agus Prawoto is a believer of using local materials and built to fit and connect with the surrounding. In his art sculptures he likes to work with bamboo and traditional techniques. He has done several art projects by invitation in Europe, Korea, Japan and Australia.
This weekend I was happy to welcome him in Holand. He was invited to Amsterdam to work on the exhibition in ArtZuid with the Dutch writer/artist Jan Cremer. In an area with mainly Berlage architecture, the Appollolaan.
In July he will be in Paris with a group exhibition of Indonesian artist in one of the Louis Vuitton Galleries.

. September 2010 the book "KPN Best in Finance" is presented to KPN. Fototone did the photography and developed the image concept in cooperation with KepCom.
I worked in the organisation to portray the person in his own function at KPN. I enjoyed the adventure of translating the financial function into a role and make the worker comfortable with his role in this concept.

 

Messages whom I leave archived:

. Op 8 oktober staat Fototone op "Business as Unusual" in de Caballero Fabriek
Op het business event verras ik in een gang bezoekers. "Ter plekke vanuit een kort gesprekje een "karakter-beeld" van iemand maken ... wordt het karakteristiek of karikaturaal."
Laat je uitdagen en leiden door de ontmoeting en het contact van dat moment. Je bent van harte uitgenodigd.

. t/m 2 januari 2011 - Verhalende fotografie | Duane Michals - Rotterdam
Michals pionierde in de jaren zestig met fotoreeksen waarin hij korte verhalen vertelt. Kenmerkend was dat hij bij zijn fotoreeksen korte, handgeschreven teksten plaatste, waardoor tekst een integraal onderdeel van zijn werk werd. Michals verzette zich met zijn onderwerpkeuze, werkwijze en presentatievorm tegen de toen dominante fotografie van het ‘beslissende moment’. Met fotografie verhalen vertellen en de innerlijke kanten van het menselijke bestaan verbeelden. note van mij: Ook hij is een man met grafische achtergrond die besluit beeld te maken.

. 2 okt t/m 2 januari 2011 - Nan Goldin | poste restante - Rotterdam
Na een roerige tijd een tentoostelling van deze aansprekende vrouw. Die haar en het leven om haar heen zeer direct fotografeert. Rauw en zeer dicht op de huid. Opening is 2 okt. van 3 tot 8 uur in aanwezigheid van haar zelf.

. 27 juni t/m 29 aug - Flakkelân - Stephan VanFleteren - Fries Museum
Stephan Vanfleteren heeft de derde editie van de fotografieopdracht van Fries Museum en Leeuwarder Courant gemaakt. Hij gaat zich bezighouden met de rol die het verleden speelt in het moderne Friesland. ‘Hoe precies, dat zal gaandeweg blijken. Zeker, ik houd van het landschap en de mens, maar het zal zeker een persoonlijk verhaal worden. Dat kan niet anders.’

. 25 juni t/m 15 sept - Pretty much everyting - Foam
Het fotografiemuseum Foam Amsterdam presenteerd het duo Inez van Lamsweerde en Vonoodh Matadin. De samenwerking starte in '86. Nu de beelden van 25 jaar samen. Volgens Foam zo ingedeeld waaruit blijkt hoe ze de afgelopen 25 jaar deel hebben uitgemaakt van het leven van de kunstenaars.
verslag: Heel blij dat ik in de laatste week door Foam heb kunnen lopen. Heel veel werk gezien, mooi werk ... en vooral de lol van hun samenwerking ! Lekker om zo te kunnen en mogen spelen. Grappig hoe het werk de beeldcultuur van Amerika ademt.De beperkingen en grenzen waar ze met plezier tegenaan "schoppen". Op z'n minst zichtbaar weten te maken.

. 10 juli t/m 3 okt -  Noorderlicht Fotogallerie - Congo - Carl de Keyzer
Eerder in mei in z'n geheel tegelijk te zien geweest in FotoMuseum Antwerpen. Nu eerst de selectie historische beelden van 10 juli t/m 8 aug. Dan 14 aug t/m 3 okt Congo volgens De Keyzer. De scheiding is jammer, want de combinatie van de 2 werelden/tijden was verrassend. Hier mijn verslag van Antwerpen:
Met mooi weer en de zon als welkom heb ik de verwachtingen thuis gelaten. Eerlijk gezegd ook wat naïef over de situatie in Congo loop ik in de beelden van Carl de Keyzer . Bijna (her)opgevoed kom je uit de tentoonstelling. Mooie beelden van een vakman die je over haalt te blijven staan. Waar ik me betrap op de gedachte of die mensen daar vrijwillig staan of dat de De Keyzer hen vriendelijk heeft verzocht daar te gaan staan.
De selectie door de Keyzer (met de historicus Lagae) van foto's uit de archieven, van de koloniale tijd zelf, zet het perspectief scherp. De combinatie treft mij en maakt me voorzichtig voor eventuele oordelen. Een drankje aan de overkant van het Antwerpse plein bij "L'entrepot du Congo" zet me met een glimlach in het nu en weer in de zon.

 . t/m 16 mei - Borders | FotoMuseum Antwerpen
Bienale van Afrikaanse Fotografie. In een enkele zaal zappend door de realiteit van het continent met het thema Grenzen.

. Reanimatie in zwart/wit
Het is Impossible gelukt! De kleuren versie wordt later dit jaar verwacht.

. The BlackSnapper wordt Bite! Magazine

. 21 januari - Haiti fotoveiling
Ter veiling op Photoq heb ik het beeld "ivf kliniek" aangeboden uit de serie "Digitaal Nederland". De opbrengsten van de veiling zijn voor de opbouw van een weeshuis op Haiti. Mooi gericht initiatief van Edie Peters/PhotoQ
De veiling heeft 36 duizend euro opgebracht!

. 17 januari t/m 19 maart - Jeanloup Sieff, "Le nu erotique"
Een fotograaf die me boeit met beelden die mij raken. Begeleidende tekst: Zijn herkenbare stijl, een combinatie van modern elegant en onderkoelde sensualiteit, maakte hem immens populair in de Verenigde Staten. Tien jaar na zijn overlijden brengt de Haagse Galerie ‘t Fotokabinet een eerbetoon aan de Franse meesterfotograaf Jeanloup Sieff (1933 - 2000) .

. Een nieuw licht op de hergeboorte van Polaroid ... Der Spiegel Online

. New York Tmes Magazine
Nadav Kander fotografeert adviseurs en mensen rondom Obama. The making ... en de serie. 

. verlengd t/m 8 januari Vanfleteren , Gent
Een ontdekkingstocht. De locatie is prachtig en past met de geur van benzine bij de tocht die je mag meemaken. Ik heb genoten.
Locatie: Lammerstraat 11, Gent

. Polaroid wordt door Impossible gereanimeerd
Voor de gedreven polaroidgebruiker en -verslaafde wereldwijd goed nieuws, het procedé van dit wonder moeten ze nog wel weer zelf uitvinden. Dit gaan ze doen met oudwerknemers die erbij betrokken zijn. De machines zijn wel overgenomen van polaroid zelf.

.  6 september t/m 4 oktober - Noorderlicht | Groningen
De Noorderlicht Fotomanifestatie is hét jaarlijks terugkerende internationale fotografie-evenement in Nederland met maatschappelijke thema's, dit jaar: "STRIJD".
>> OPENING 5 september: "Human Conditions" is de uiteindelijke titel geworden voor 2009. Op 6, 12 en 19 september worden gesprekken en lezingen gehouden. Gastcuratoren over fotografie en hun keuzes & bijdrage. Ze gaan in gesprek met fotografen uit hun tentoonstelling. Toegang is vrij.

. VERSLAG van 4 maart - Debat digitale manipulatie | Nieuwspoort
Panel:Eduard de Kam, NIDF - Martijn Beekman, fotojournalist, Volkskrant - Annelies Kuipers, fotoredacteur nrc.next - Edie Peters, hoofdredacteur PhotoQ en fotoblad P/f. De discussie was in goede handen van Max van Weezel, nieuwspoort/Vrij Nederland.
Mogelijkheden en onmogelijkheden zijn aanbod gekomen, met onverwachte en vergeten bewerkingen. Zomaar niet afgemaakt en toch in de krant/tijdschrift.
De discussie was af en toe direct en scherp. De discussie binnen de fotografie en ethiek is niet nieuw. Helder werd ook dat de grenzen er altijd al zijn geweest. Nu met de digitale techniek is het vooral eenvoudig en bereikbaar voor een grotere groep. Intern bij een aantal media zijn al regels. Fotografen passen vakmatig de tools die beschikbaar zijn toe. Net als de technieken die in de doka toegepast werden, maar dan met film en filters.
Met name de fotojournalistiek moet transparant en zonder twijfel zijn. Gecharmeerd ben ik van de woorden van een radio-man in de discussie: "de foto moet de waarheid weergeven zonder toevoegingen".
Ook redacties en vormgeving hebben hierin hun rol. Hoe eenvoudig wordt een beeld veranderd met uitgekadering, of wordt 'even' een leuk bestaand fotootje bij een gelijksoortig onderwerp geplaatst. Met de gevolgen van missers en vergissingen.

Nederlands

copyright